10 Aralık 2007 Pazartesi

TIRNAKLARINIZA FAYDALI ÖNERİLER

TIRNAKLARINIZA FAYDALI ÖNERİLER


::::::::::::::::::::::::



Aslında hiç düşünmeden yaptığınız birçok küçük davranış tırnaklarınızın sağlık ve estetiğini kötü etkileyebilir. İşte dikkat etmeniz gereken birkaç öneri:

Plastik eldiven kullanmadan bulaşık yıkamayın. Oje sürmeden önce tırnaklarınızı yağdan arındırın. Ojeniz bozulmaya yüz tuttuğunda gerisini de dişleriniz veya tırnaklarınızla kendiniz mi kazıyorsunuz? Tırnaklarınıza çok büyük zarar veriyor olabilirsiniz. Yapmayın!

Tırnaklarınızı fazla uzatmayın. Hem görüntü olarak hoş olmaz, hem de kırılmaya çok daha meyilli olurlar. Tırnaklarınızı birer "alet" olarak kullanmayın. Zayıflarlar! Bozulmuş, ucu silinmiş ojeyle sakın dolaşmayın. Fark edilir! Tırnak etlerinizi nemlendirmiyor musunuz?


Nemlendirme alışkanlığı kazanırsanız çok daha sağlıklı ellere sahip olabilirsiniz. Çok ağır yükler taşımayın. Ağırlık nedeniyle kan ellerinize hücum ederek damarlarda birikip, damarların zamanla genişlemesine neden olur.

Bu da yaşlandığınızda hoş olmayan görüntülere sebep olacaktır. Kimse tırnaklarındaki kabarık çizgileri sevmez ama onları törpüyle yok etmek tırnağa zarar verebilir. Bunun yerine, ojeden önce bir kat koruma sürün. Çizgilerin yok olduğunu göreceksiniz

Hiç yorum yok:

Blog Arşivi

Hakkımda

çok güzel bir kadın olmanın sırları bu sitede yeterkı 5 dakıka zaman ayırıp ziteyi incele A_dan Z_YE HERSEY BUR SİTEDE