13 Aralık 2007 Perşembe

Solaryum Nedir?

Solaryum Nedir?

Solaryum makinelerinin üretim amacı, güneş ışığının insanların üzerinde yarattığı, sağlığı geliştiren etkileri yapay yolla elde edip insanlığın hizmetine sunmaktır.

Güneş ışınları, görülebilen orta dalga boyundaki gün ışığı ile gözle görülemeyen enfaruj ve ultraviyole ışınlarının birleşiminden meydana gelir.

Ultraviyole ışınlar üç kategoriye ayrılır: UV-A , UV-B, UV-C.
İnsan için zararlı olan UV-C ışınları dünyanın ozon tabakası tarafından filtre edilmektedir. Ozon tabakasındaki incelme ve delinme için önlem alınmasının gereği burada ortaya çıkmaktadır. UV-A ile UV-B ışınlarının etkileri birbirinden farklıdır. UV-B ışınları, UV-A ışınlarından yaklaşık 1000 kat daha güçlü ve yakıcı ışınlardır. UV-A ışınlarının özelliği pigmentlerin renk değiştirmesini sağlamaktır.

İnsan derisi üç tabakadan meydana gelir. Öncelikle üst deri tabakasına gelen UV ışınları bronzlaşma mekanizmalarını harekete geçirmektedir.



UV-A ışınları cildin koruma mekanizmasını harekete geçirir. Böylece pigmentlerin renk değiştirmesini ve dolayısıyla da bronzlaşmayı sağlar.

UV-B ışınları çok az miktarlarda uygulandığında yeni pigmentlerin oluşumunu ve üst derinin kalınlaşmasını sağlar. Oluşan bu yeni pigmentler derinin üst tabakasına doğru hareket ederken, UV-A ışınları ile karşılaştıklarında, daha kalıcı ve derin bir bronzluk oluşmasını sağlarlar.

Solaryum makinelerinin amacı da aynı biyolojik mekanizmayı harekete geçirmektir. Solaryum ile bronzlaşma, güneş ile aynı etkilere sahiptir. Solaryum ışınların optimal fayda sağlayacak şekilde kombine ve filtre edilmiş olması aradaki tek farktır.

Hiç yorum yok:

Blog Arşivi

Hakkımda

çok güzel bir kadın olmanın sırları bu sitede yeterkı 5 dakıka zaman ayırıp ziteyi incele A_dan Z_YE HERSEY BUR SİTEDE