13 Aralık 2007 Perşembe

DERİ AŞINDIRILMASI

DERİ AŞINDIRILMASI
(Dermabrazyon - Dermabrasion)


Derinin cerrahi yöntemlerle kontrollü olarak aşındırılmasına dermabrazyon denir. Bu yöntemde derinin yüzeyel tabakaları aşındırılarak yerine daha yeni ve daha kusursuz doku oluşumu amaçlanır. Dermabrazyonla deri yüzeyindeki çöküntü ve kabarıklıklar giderilerek daha düzgün bir yüzey elde edilir.

Dermabrazyonun en çok kullanıldığı durumlar; önceki cerrahiler veya kazalar sonucunda gelişen yara izlerinin giderilmesi, yüzdeki ince kırışıklıkların (özellikle ağız çevresi) azaltılması ve akne skarlarının (sivilceye bağlı yara izlerinin) giderilmesidir. Dermabrazyon yapılan bölgelerdeki çiller de yok olabilir.

Dermabrazyon yüzün tamamına uygulanabileceği gibi, yalnız problemli bölgeyle de sınırlı tutulabilir. Yüzde yapılan diğer gençleştirme ameliyatları ile birlikte de yapılabilir.

Dermabrazyon, kimyasal soyma işleminin yerine veya bu işlemle birlikte de uygulanabilir. Genellikle daha derin izler için dermabrazyon, daha yüzeyel problemler için kimyasal soyma tercih edilir.

Dermabrazyon dış görünüşünüzü daha iyi hale getirecektir fakat bu işlemin izlerin tamamını yok edeceği veya yaşlanmayı engelleyeceği sanısına kapılmamak gerekir. İşlem uygulanmadan önce beklentilerinizin gerçekçi olup olmadığı konusunda mutlaka doktorunuzla tartışmanız gerekir.

Dermabrazyon ve kimyasal soyma gibi işlemler basit sanılarak deneyimsiz ve bilgisi yeterli olmayan kişiler tarafından bazı güzellik merkezlerinde de yapılabilmektedir. Vücudunuzun en görülür yerinde uygulanan bu işlem doğru yapılmadığı taktirde derin ve kalıcı izlerin gelişimine, derinin koyulaşmasına veya diğer bölgelere oranla açık renkli kalmasına neden olabilir.

Dermabrazyon lokal veya genel anestezi altında yapılabilir.

Dermabrazyon işleminde derinin üst tabakası zımparalamaya benzer bir işlemle aşındırılır. Ameliyattan sonra yüze çeşitli pomad ve antiseptikler içeren pansuman uygulanır.

Ameliyatı takiben yüzde gelişen şişlik birkaç gün içinde kaybolur. Yüzünüzde yeni deri oluşmaya başladığında ilaçlarla giderilebilen kaşıntılar olabilir.

Yüz rengi birkaç hafta süreyle pembe kalabilir. Normal günlük aktivitelerinize dönmeniz iki hafta kadar sürer. Ameliyat sonrası dönemde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta güneşten korunmaktır. Bu korunma en az altı ay süreyle devam etmelidir.

Dermabrazyondan çok dramatik sonuçlar elde edilir fakat asıl sonucun ortaya çıkması uzunca bir süre alabilir

Hiç yorum yok:

Blog Arşivi

Hakkımda

çok güzel bir kadın olmanın sırları bu sitede yeterkı 5 dakıka zaman ayırıp ziteyi incele A_dan Z_YE HERSEY BUR SİTEDE