20 Aralık 2007 Perşembe

spor egzersiz diyet

spor egzersiz diyet
Spor ve Egzersizin Yaşamsal Değeri





Spor ve Egzersiz diyince bir çoğumuzun aklına , rahatını bozmak , yorulmak , yapılması gereken zorunluluk gibi karşılıklar geliyor. Aslında spor ve egzersiz sadece kilo insanların değil , yaşayan her insan için gerekli olan bir eylemdir. Düzenli spor ve egzersiz yapmak, insanı daha enerjik ve sağlıklı yaptığı gibi, vücudun denge koordinasyonunu, uyku düzenini, sindirim ve boşaltım sisteminde ki aksaklıkları, solunum ve kalp damar sisteminin düzenli ve verimli çalışmasını, hipertansiyon, kolesterol, şeker hastalığı, kemik erimesi, kanser ve kalp krizi gibi pek çok hastalığı önleyebilen veya belirtileri erteleyerek, yaşam kalitesini ve süresini etkileyen, sağlıklı bir toplumun yetişmesi için katkı sağlayan en önemli unsurlardan biridir. Ancak ne var ki yukarıda da bahsettiğim gibi bir çok insan , yorulmaktan , hareket etmekten , terlemekten , duş almaktan imtina ettiği için yaşam kaliteleri de hızla yerle bir olmaktadır.



Spor ve egzersiz, “ Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” sözünde de anlaşılacağı gibi, spor ve egzersiz insanın, anatomik , fizyolojik, psikolojik ve sosyal durumunu olumlu yönde etkileyen, kişinin fiziksel ve ruhsal sağlığının korunmasında, koruyucu hekimlik ve tedavi edici tabipliğin etkin bir aracı olarak kullanılmaktadır.


UYARI:Bu sayfadaki metin sadece bilgilendirme içindir. Hiçbir zaman kendikendine tanı ve tedavi amacını taşımaz. Herhangibir sağlık probleminiz varsa mutlaka Doktorunuza danışmanız gereklidir.

Hiç yorum yok:

Blog Arşivi

Hakkımda

çok güzel bir kadın olmanın sırları bu sitede yeterkı 5 dakıka zaman ayırıp ziteyi incele A_dan Z_YE HERSEY BUR SİTEDE