20 Aralık 2007 Perşembe

sağlıklı kilo vermek

sağlıklı kilo vermek


Sağlıklı kilo vermek dengeli beslenme ve doğru diyet programının uygulanmasına bağlıdır.Obezite veya aşırı kilo sorunu, insan vücudunun sağlığını tehlikeye sokacak miktarda fazla yağ birikimi sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Bir kişiye obez diyebilmemiz için vücudundaki yağ miktarını ve dağılımını tespit etmemiz gerekir.

Sağlıklı kilo vermek ve zayıflama nın en doğru şekli vücudumuzdaki yağ depolarının doğru diyet ile azaltılmasıdır. Bu da kişiye özel kalori kısıtlamaları ve egzersiz programları ile mümkün olmaktadır. Burada amaç kısa sürede fazla kilo vermek zayıflamak değil uzun vadede yavaş ama sağlıklı bir şekilde zayıflayarak ulaşılan kilo yu muhafaza etmemizdir. Bunun için gerekli olan şey yerleşmiş alışkanlıkları değiştirerek yeni bir yaşam tarzına uyum sağlamaktır . Yapmamız gereken öncelikle yağ ve kalori miktarı düşük sağlıklı bir beslenme programına başlamak ve aynı zamanda sağlıklı bir yaşamın ayrılmaz parçası olan egzersizle bunu tamamlamaktır. Sağlıklı kilo vermek ve zayıflama obeziteyle meydana gelen hastalıklarda(kalp ve damar hastalıkları,yüksek tansiyon,şeker hastalığı,kanda yüksek oranda yağ bulunması,solunum hastalıkları,eklem hastalıkları,inme,bazı kanser türleri) ciddi iyileşmeler sağlayacak ve yaşam süresini uzatacaktır

Sağlıklı kilo vermek için diyet döneminde yasak olanlar,

• Kızartma çeşitleri

• Kuruyemiş

• Patates cipsi

• Çikolata- ve şekerlemeler

•Hazır meyve suları ve meşrubatlar

• Kremalar

• Dondurma

• Yağlı kekler ve pastalar

• Hazır soslar

Sağlıklı kilo vermek için,Çay kahve gibi içecekler şekersiz tüketilmelidir en iyi diyet planı kabaca şöyle özetlenebilir: Meyve, sebze ve hububattan gelen karbonhidratlar et, balık, yumurta ve süt ürünleri gibi protein içeren gıdalar dahil olmak üzere çok çeşitli yiyecekler yiyin. Vitaminler ve mineraller yediğimiz gıdaların hepsinde vardır. Diyet yapılırken her tür yağ miktarı azaltılmalıdır Diyetinizdeki karbonhidrat ve lif miktarını artttırmalısınız Obeziteyi yada şişmalığı tedavi edebilmek için çok yönlü bir yaklaşım gereklidir.Doğal İlaçlar sadece bunun önemli bir noktasıdır. Bununla birlikte yağı azaltılmış düşük kalorili bir diyet,düzenli egzersiz ve yaşam biçimini değiştirmeye yönelik davranış şekilleri geliştirmek gereklidir.

UYARI:Bu sayfadaki metin sadece bilgilendirme içindir. Hiçbir zaman kendikendine tanı ve tedavi amacını taşımaz. Herhangibir sağlık probleminiz varsa mutlaka Doktorunuza danışmanız gereklidir.

Hiç yorum yok:

Blog Arşivi

Hakkımda

çok güzel bir kadın olmanın sırları bu sitede yeterkı 5 dakıka zaman ayırıp ziteyi incele A_dan Z_YE HERSEY BUR SİTEDE