13 Aralık 2007 Perşembe

Kalça Şekillendirme Ameliyatı

Kalça Şekillendirme Ameliyatı

Kalça estetiğinde ideal kalça şeklinin nasıl olması gerektiği konusunda aslında tam bir uzlaşma yok. Moda dergilerine ve top modellere bakarak ideal kadın profili son on yıllarda giderek daha erkeksi bir görüntü alıyor demek mümkün ama bu günlük hayata ne kadar yansıyor bilemiyorum.

Kalça Problemleri:
1. Yağ dokusu: Kadın kalça şeklini büyük oranda içerdiği yağ dokusu miktarı ve dağılımı belirliyor. Yani belli bölgelerde eğer yeterli yağ olmazsa aşırı kaslı ve erkeksi bir yapı oluşuyor, Bunun tam tersi belli bölgelerde aşırı yağlanma varsa bu sefer yine göze hoş görünmeyen bir kalça şekli ortaya çıkıyor.
2. Cilt yapısı: Yağ dağılımı ne kadar iyi olursa olsu eğer cilt yapısı bozuksa selülit olarak bilinen bir problem ortaya çıkıyor. Selülitten bir erkek dergisinde bahsederken şunu hatırladım ki aslında biz erkeklerin birçoğu selülitin tam olarak ne olduğunu bilmeyiz. Bu selülit meselesi aslında daha çok kadınlar arası bir kompetisyon konusudur. Selülit deri yüzeyinin portakal kabuğuna benzer şekilde ince ince girinti çıkıntılar ile deforme olmasıdır. Selülit göze hoş gözükmez ama bir erkek gözüyle en önemli sorun sala değildir.
3. Yer çekimi: Yer çekimi her şeyi aşağı doğru çeker. Kalçalarda bu çekimden nasibini alır ve yaşlandıkça bütün kalçalar aşağı doğru sarkar. Bu da kalçaları çirkin gösterir.

Özetle ideal kalça ideal yağ dağılımı olan, selülitsiz ve yüksekte duran bir yapıda olmalıdır.

Tedaviler:
En önemli adım yağ dağılımını doğru belirlemek. Sadece yağ dengesini değiştirerek kalçaları hem ideal şekilde, hem selülitsiz hem de yeterince yüksekte tutabilirsiniz. Bunun için kullanılan yöntem yağları fazla oldukları yerlerden almak ve eksik olan bölgelere vermek.


Yağ alma yöntemi “liposuction” olarak biliniyor. Yağlar 2–3 mm. inceliğinde bir tüp ile emiliyor. Bu birçok estetik müdahaleye göre kolay bir işlem. Lokal anestezi ile yapılıyor ve genellikle bir saatten kısa sürüyor. Özellikle kalça şeklini en çok bozan ve en sık görülen problem olan “basen” yağlanmalarını bu yöntemle ile yok etmek çok kolay.
Alınan yağların tekrar geri verilmesi ise “yağ enjeksiyonu” olarak biliniyor. Bu da yaklaşık bir saat sürüyor ve lokal anestezi ile yapılabiliyor.
Doğru bir planlama yapılır ve tam olarak fazla olan yağlar alınıp tam olarak eksik yerlere verilirse çok çok başarılı bir ameliyat olabiliyor.

Bu resimde hem yağ alınan hem de yağ verilen yerler olduğunu görebilirsiniz. Kalçaya doğru gelen oklar yağ verilen, kalçadan dışarıya doğru olan oklarda yağ alınan bölgeleri gösteriyor.

Bunun yanında kalça için yapılmış özel bir silikon protez koymakta bir yöntem. Bunun için meme protezine benzer silikondan yapılmış protezler var. Ancak bu teknik henüz çok popüler olamadı ve bunun iki sebebi var. Bir kere tam oturma yüzeyine yakın bir yere silikon bir protez koymak bir çok sorun yaratabiliyor. Diğer yandan da bu protezi koymak için geniş bir kesi yapmaya ihtiyaç var ve bu da ister istemez bir iz bırakıyor.

İz bıraktığı için fazla tercih edilmeyen bir diğer ameliyatta kalça kaldırma ameliyatı. Aslında izleri görmezseniz çok iyi sonuçlar veren bu ameliyatta da ya bel seviyesinde ya da tam poponun altında bir ize hanımların razı olması gerekiyor. Buiz seviyesinden kalça yukarıya çekiliyor (ya da aşağıdan fazlalıkları alınarak itiliyor) ve ideal

Hiç yorum yok:

Blog Arşivi

Hakkımda

çok güzel bir kadın olmanın sırları bu sitede yeterkı 5 dakıka zaman ayırıp ziteyi incele A_dan Z_YE HERSEY BUR SİTEDE