28 Kasım 2007 Çarşamba

YÜZ

YÜZ



Fondöten

Fondöten alışverişi yaparken yanınızda küçük bir ayna bulundurursanız, ürünü yüzünüze sürdükten sonra rengini dışarıda kontrol edebilirsiniz. Mağazadaki yapay ışıkta çok güzel görünen bir renk tonu, gün ışığında felaketlere yol açabilir.



Size en uygun fondöten rengi, cildinizin yanağınızla çeneniz arasında kalan bölümüne uyguladığınızda hiç görünmeyen renktir.



Bir fondöten "gardırobu" oluşturmanız yararlıdır. Cilt renginiz yıl boyunca aynı kalmayacağından, tek bir fondötenin 12 ay boyunca doğru renk vermesi mümkün olmaz. Cildinizin renginin koyulaştığı yaz aylarında renkli nemlendiriciye yakın bir fondöten, kış aylarında daha soluk renkli bir fondöten ve ilkbahar ile sonbahar için ikisinin arasında bir renk kullanabilirsiniz.



En iyi sonucu elde etmek için makyajdan önce cildinizi temizleyin, tonikle canlandırın ve nemlendirin. Ürünü yüzünüzün ortasına, burnunuzun üstüne ve yanaklarınıza uygulayın, ardından yüzün geri kalan bölümüne dağıtın.



Fondötenin karışmasını kolaylaştırmak ve topaklanmasını engellemek için, fondötenden önce yüzünüze mutlaka nemlendirici sürün ve cildinizin emmesi için en az bir dakika bekleyin.



Sıvı fondöten kullanıyorsanız, uygulamadan önce şişeyi iyice çalkalayın. Pigmentler şişenin dibine çöküp ürünün yüzünüze eşit dağılmamasına neden olabilir.



Kusursuz bir uygulama için, sıvı ve çubuk fondötenleri süngerle değil parmaklarınızla dağıtın. Parmaklarınızdaki sıcaklık nedeniyle fondöten daha hızlı eriyip cildinize karışır. Makyaj süngerleri ise cilt yüzeyinde kayarak iz bırakabilir.



Fondöteni burnunuzdan başlayıp dışa açılarak yanaklarınıza, burnunuza, çenenize, hatta gözkapaklarınıza uygulayın. Her bölge için ne kadar gerekiyorsa o kadar kullanın; bazen hiç kullanmamanız bile gerekebilir.



Işıltılı bir görünüm elde etmenin kolay yolu, iki farklı renkte fondöten kullanmaktır. "Asıl" fondöteninizi, yani boynunuzun rengine uygun ürünü, yüzünüzün her tarafına uygulayın. Ardından burnunuza, yanaklarınıza, çenenize ve alnınıza daha koyu renkte bir fondöten sürerek yüzünüzün merkezinde bir renk karşıtlığı oluşturun. Bu yöntem yüzünüzdeki rengi artırır ve cilt tonunuzu canlandırır.


Kapatıcı

Krem kapatıcıların sıvı fondötenlerin üstüne uygulanması gerekir. Eğer önce kapatıcıyı sürerseniz, fondöteni yaymaya çalışırken kapatıcıyı dağıtırsınız.



Profesyoneller kapatıcıyı çok az ve çok hafif kullanırlar. Kapatıcının mutlaka gereken yerlere sürülmesi ve cilt renginizle kusursuz uyum içinde olması gerekir. Eğer kapatıcı cildinizin üzerinde leke gibi duruyorsa, parmaklarınızla dağıtmayı ve bastırmayı deneyin.



Göz altı farları, Erace Kapatıcı'nın bastırılmasıyla cilt rengine karıştırılabilir. Yüzükparmağınızı kullanarak burnun iç köşesi ve gözün dış köşesindeki rengi dağıtın. Burnunuza, gözkapaklarınızın üstüne veya kapatılması gereken diğer bölgelere az miktarda uygulayın. Önemli olan, rengi iyice karıştırmanızdır.


Lekeleri kapatmak için çok küçük bir fırça kullanarak Erace'i dikkatle uygulayın. Özellikle göz altına uygulandığında bir süre sonra ince çizgilerin belirginleşmesini engellemek için ürünü yüzük parmağınızla göz altına ince bir tabaka sürün . Bu işlemi en az 3 kez tekrarlayın . Uzun süre göz altı aydınlık ve pürüzsüz görünecektir .


Pudrayı kapatıcıdan sonra sürün. Eğer lekeyi daha iyi kapatmanız gerekiyorsa, pudranın üstüne bir kat daha kapatıcı sürebilirsiniz. Önemli olan kapatıcının kat kat durmamasıdır; bu durumda leke daha fazla göze batacaktır.



Pudra

Pudra fondöteni matlaştırır ve diğer makyaj ürünlerinin kolayca sürülmesini sağlar. Doğal bir görünüm için pudrayı fırçayla, gevşek biçimde uygulayın. Kusurların daha iyi örtülmesini istiyorsanız, pudrayı cildinize iyice bastırmak için puf kullanın. Puf fondöteni, kapatıcıyı ve pudrayı birbirine karıştırdığı için, yüzünüzde tozlu bir katman değil, kusursuz ve mat bir görünüm oluşur.



Renklerin yığılmasını engellemek için, ışık geçiren bir pudra kullanın. Pudranın amacı yüzünüze mat bir görünüm vermektir, renk katmak değil.



Crème Puff 'ı cildinizi nemlendirten sonra normal bir fondöten olarak kullanacağınız gibi, pudra olarak da uygulayabilirsiniz. Verdiği mat görünüm çok güzeldir ve uzun süre dayanır.



Allık

Yüzünüzün doğal bir pembeliğe kavuşması için, allığınızın dokusuyla fondötenin dokusu birbirine uygun olmalıdır; bunun için sıvı fondötenlerin üzerine krem allık sürmelisiniz çünkü bunlar fondötenle pudra allıklardan daha iyi karışır. Pudra allıkları ise pudralı fondötenlere saklamalısınız.



Allık sürmeden önce fırçanın üzerindeki fazla allığı silkelemeyi unutmayın.



Allığı elmacıkkemiklerinizin üstünden, kalın bir allık fırçası kullanarak sürün. Allık gözlerinizin merkezinden daha ileri ve kulakmemenizden daha aşağı geçmemelidir.



Yüz Şekilleri

Köşeli yüzleri yumuşatmak için pudra veya allığın daha koyu bir tonu kullanılmalı ve ürün çene çizgisinin kenarlarına sürülmelidir. Allık elmacıkkemiklerinin üstünden geçmelidir.



Yüzün uzunluğunu azaltmak veya çenenin çıkıklığını yumuşatmak istiyorsanız, çenenize doğal ama koyu renkli bir allık sürün.



Yuvarlak yüzlerin biçim kazanması için daha fazla kontura gereksinimi vardır. Yanaklara mutlaka allık sürülmeli, çene çizgisinin içeri çekilmesi içinse buraya daha koyu bir ton kullanılmalıdır. Daha soluk bir rengi hafifçe uygulayarak çeneyi vurgulatabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Blog Arşivi

Hakkımda

çok güzel bir kadın olmanın sırları bu sitede yeterkı 5 dakıka zaman ayırıp ziteyi incele A_dan Z_YE HERSEY BUR SİTEDE