28 Kasım 2007 Çarşamba

ETNİK DOĞAL GÜZELLİK METODLARI

ETNİK DOĞAL GÜZELLİK METODLARI

İTALYA
Ninelerinin ve annelerinin eskiden sıkça uyguladığı ve kullandığı hintyağı cilt bakımı, şu aralarda İtalya da yine popüler.

ÇİN
Bir-çay kaşığı biberiye yağı, bir fincan yeşil çayla karıştırılır. Bir süre beklenir ve en son saçlar durulanır. Saçlara doğal bir parlaklık verir.
Çin beyaz çayı gençleştirici gizemi taşır! Beyaz çay, Çin'de İmparator çayı olarak da bilinir. 4 günlük periodlarla hasat edilen beyaz çay antioksidandır. Son günlerde, cilt bakımında beyaz çayın faydaları üzerine daha çok yer verilmekte.

Yunanistan
Yunan gençleri, vücutlarını bebe yağı ile ovarak ölü deriyi kumsala bırakırlar. Ve denizde durulanırlar. Bu işlemi yaparken tabii ki görünmemek için bir paravan kullanırlar.


POLONYA
Balı, bir güzellik ürünü olarak cildi yumuşatmak ve parlatmak için kullanırlar.

BREZİLYA
Brezilyalı kadınlar plajlarda güneşe ortaktır. Dünyada en güzel kadınların güneşlendiği yer olarak nam salmış bu plajlarda, kadınlar avuç dolu kumlarla vücutlarını ovarlar. Niye mi!


Çünkü; kumlar, Selüliti gidermekte ya da sülülite karşı ciltteki kan dolaşımını hızlandırmakta. Pürüzsüz bir cilde sahip olmak açısından faydası olan bu kumla ovmadan esinlenmiş olmalı ki, son zamanlarda, İngiltere'de bazı ticari firmalar tarafından kumların bu özelliğinden faydalanılarak kozmetik ürünleri piyasaya sürülmüş.


HİNDİSTAN
Hindistan’da, her gece yoğurt ve badem den yapılan maskın yapılması zorunludur. On adet badem ezilir ve sonra yoğurtla karıştırılarak cilde sürülür. 25 dakika bekledikten sonra cilt temizlenir.

MISIR
Dişlerini beyazlatmak için ve korumak için soda ve rafine edilmemiş tuzla dişlerini ovarlar. Bu işlemi bir kaç dakika içinde parmaklarla uygulanır.

AVUSTRALYA
Avustralya kızları, yalınayak yürümek ve ayak parmağını açan sandalet giymeyi severler. Ayaklarının pürüzsüz olması için avakado ile ovarlar:

İSPANYA
İspanyada gençler zaman zaman göz kapaklarını dinlendirmek için patatesten yararlanırlar.. Çok ince dilimler halinde kestikleri patatesi, 10 dakika boyunca gözlerde tutarlar..

JAMAİKA
Karayip Adalarında, soyulmuş muz kabuklarını cilt bakımlarına uygularlar. Güneş yanıklarına karşıda iyi gelen muz kabuklarında, bazı proteinler sayesinde cilte yumuşaklık ve dirilik kazandırmakta.

İSKOÇ
İskoç kızları, hassas ciltlerinden dolayı temizlikten sonra cilt bakımında badem yağı kullanırlar.

RUSYA
Soğuk bir iklime sahip Rusya'da, gençler ciltlerini soğuktan korumak için kaliteli paltolar ve kotlar giymekteler. Ve özelikle sarımsak yağıyla ciltlerini sıklıkla ovarlar.

JAPONYA
Japonya'da cilt bakımında kamelya yağı sıklıkla kullanılır. Beyaz kamelya ve fındık yağı cildi nemlendirmek, beslemek, yumuşaklık vermek için kullanırlar. . Doğum sonrası oluşan cilt kırışıklıklarını gidermekte ve saçları gürleştirmekte kullanırlar.

AFRİKA
Afrika'nın bazı alanlarında, gençlik sütü olarak da bilinen bir sütü vücutlarına dökerler. Saçlarda kullandıkları bu sütle vücutlarına yirmi dakika boyunca bir masajla uygularlar.

KORE
Koreli gençler Kore'de yetişen bir çeşit fındık olan, kukui-fındık yağıyla ciltlerine bakım yaparlar.

TÜRKİYE
Türkiye de, yeni yeni popüler olan kefir artık doğal güzellikte de kullanılmakta. Bir bakteri kültürü olan kefir, özelikle içerdiği etkin maddeleriyle cilde de faydalı olmaktadır.

İSKANDİNAVYA
İskandinavya kadınları, güzel ciltlerine korumak için saf memba sularından istifade ederler. Her gün en azından 1.5 litre buz gibi memba madensuyuyla, yüzlerine 15 20 kere yıkarlar. Bu ciltlerine canlılık verir. Pahalı losyonlara ihtiyaç duymadan, buz gibi bu memba sularıyla da ciltlerini diri tutabilmekteler.

TAYVAN
Tayvan gençleri, güneş yanıklarına karşı, vücutlarını serinletmek için çay içerler. Çaylarındaki Tanen asiti, kendilerini iyi hissetmelerini sağlar.

FRANSA
Fransız gençleri, sıklıkla peynir tükettiği için, diş minelerini güçlendirirler. Çünkü peynirde diş minelerini çürüten plaqueyi nötralize temekte.

İSVEÇ
Tahıl ağırlıklı gıdaları tercih ederler.. Yabanmersini de güzel kalmak açısından kullanırlar.

Hiç yorum yok:

Blog Arşivi

Hakkımda

çok güzel bir kadın olmanın sırları bu sitede yeterkı 5 dakıka zaman ayırıp ziteyi incele A_dan Z_YE HERSEY BUR SİTEDE