28 Kasım 2007 Çarşamba

DUDAKLAR

DUDAKLAR


Ruj

Ruj sürmeye dudaklarınıza az miktarda fondöten veya kapatıcı uygulamakla başlayın; çünkü böylece hem doğal dudak çizginizi gizleyerek ağzınızın biçimini istediğiniz gibi düzeltebilirsiniz, hem de ruj için iyi bir temel oluşturarak rengin daha gerçek görünmesini ve daha uzun dayanmasını sağlarsınız.



Ruju o gün içinde ilk kez uyguluyor olsanız bile bir dudak fırçası kullanın; çünkü dudaklarınızdaki çok ince kırışıkları da renkle doldurabilirsiniz. Böylece rujunuz daha uzun süre dayanır.



Dudaklarınızı vurgulamak ve öne çıkarmak için parlak ve açık renkler kullanın. Parlak renkler kusursuz dudakları cömertçe sergiler, ancak kusursuz olmayan dudaklara da dikkat çekebilir.



Doğal renkli rujlar çok dolgun dudakların etkisini azaltırken, çok koyu rujlar ince dudakların daha da küçük görünmesine yol açabilir.


Mat renkler ışığı emer ve ağzı hafifçe küçülterek dudaklara daha ağırbaşlı, doğal bir görünüm verir. Ancak dudaklarınızın dolgun ve seksi görünmesini istiyorsanız sedefli bir ruj sürerek veya dudak parlatıcısı kullanarak ışığı yansıtmalarını sağlamalısınız.



Altdudağınızın ortasına çekeceğiniz altın renkli bir gölge, dudaklarınızı dolgunlaştırır ve çekicileştirir.



Kullandığınız ruj klasik bir ruj ise (yani kalıcı ruj değil ise ) kalıcılığını uzun süre tutmak için ruju fırça ile sürdükten sonra bir kat dudağınızı pudralayın . Üzerine ikinci kat rujunuzu tekrar sürün .



Dudak Kalemi

Günlük dudak kaleminiz, cilt tonunuza uyacak doğal bir renkte olmalı veya ruj renginize benzemelidir.



Daha dolgun dudaklar istiyorsanız kalemi doğal dudak çizginizin biraz üstüne, dudaklarınızı küçültmek istiyorsanız çizginin biraz altına çekebilirsiniz.



Dudaklarınız simetrik değilse kalem kullanarak çizgileri düzeltebilir ve istediğiniz biçimi verebilirsiniz. Ancak çizginin görünmemesi için rengin iyice dağıtılması gereklidir.



Dudaklarınızı pürüzsüz bir dudak kalemiyle boyadıktan sonra ruj sürün. Böylece rujun rengi daha canlı olur ve dudaklarınızdan çıkma olasılığı azalır.



İnce ve Dolgun Dudaklar

Dudak kaleminizi uygulama biçiminiz ve kullandığınız rujun rengi, dudaklarınızın görünümünü değiştirir.



Dudaklarınız inceyse, daha dolgun bir görünüm için doğal dudak çizgisinin hemen üstüne kalem çekebilirsiniz. Parlak renkler de dudaklarınızın daha dolgun görünmesini sağlar.



Dolgun dudakları ince göstermek içinse kalemi dudak çizginizin hemen içine çekin ve daha koyu renkte bir ruj kullanın.



Dudaklarınız simetrik değilse kalem kullanarak çizgileri düzeltebilir ve istediğiniz biçimi verebilirsiniz. Ancak çizginin görünmemesi için rengin iyice dağıtılması gereklidir.

Hiç yorum yok:

Blog Arşivi

Hakkımda

çok güzel bir kadın olmanın sırları bu sitede yeterkı 5 dakıka zaman ayırıp ziteyi incele A_dan Z_YE HERSEY BUR SİTEDE