29 Kasım 2007 Perşembe

Göz makyajı önerileri

Göz makyajı önerileri

Göz makyajınıza her zaman farla başlayın. Yeni renkler denemeye çekinmeyin. Gözlerinize farı sürerken önce tüm gözkapağına bir aplikatör yardımıyla farı sürün. İstediğiniz kısımlarda rengi azaltın, artırın. Göze gölge yapmak istiyorsanız bunu bir göz kalemi ile yapabilirsiniz. Uygulayacağınız ton, göz farından daha koyu olmalıdır. Yaptığınız bu çizgiyi bir pamuklu çubuk yardımıyla hafifçe yukarıya doğru dağıtın. Toz farlar, kullanımı ve dayanıklılık açısından daha çok tavsiye edilir.

Uygulamayı liner ya da maskara ile tamamlayın. Rimel bakışlarınıza anlam ve canlılık verir. Rimelinizin özelliğine göre kirpiklerinizi uzatabilir, kıvırabilir yada hacim kazandırabilirsiniz. Uygulamaya üst kirpikten başlamalı, kuruduktan sonra ikinci kat uygulanmalıdır. Rimelinizin fırçasını düzenli olarak temizleyin. Böylelikle daha önceki kullanımlarınızdan kalmış olan artıklar kirpiklerinizin üzerinde topçuklar oluşturmaz.

Kirpiklerinizin daha sık görünmesi ve göz biçiminizin daha iyi fark edilmesi için göz çevresine yani kirpik diplerinize çizgi çekebilirsiniz ancak sert çizgilerden kaçının.

Göz makyajı uygulamalarınızda, üçgen kuralına her zaman uymalısınız. Göz makyajı uygulayacağınız alanı belirleyin. Burun deliğinizin yanından dümdüz yukarıya doğru kaşınızın iç köşesine kadar hayali bir çizgi çizin. Bir ikincisini de diyagonal olarak yine burun deliğinizin yanından kaşınızın dış köşesine doğru olsun. Bu sizin göz makyajı sınırlarınız olacaktır.

Aşın hassas olan göz çevrenize zarar vermemek için kapatıcınızı sürerken yüzük parmağınızı kullanın. Bu parmak diğerleri arasında en zayıf ve kuvvetsiz olanıdır. Böyle olduğu için göz çevresindeki nazik bölgeye gereksiz bir baskı uygulamaz.

Göz çevrenizde karanlık gölgeler varsa bunları aydınlatmak için eğik ve yumuşak uçlu bir fırça kullanarak beyaz renkli krem farı gözünüzün iç köşesinden kenarlara kadar yedirin.

Göz kaleminiz çok sertse onu yumuşatmanın yolu parmaklarınızın ucundan geçiyor. Kalemin ucunu iki parmağınızın arasına alarak veya avucunuzun içinde yuvarlayarak yumuşatın. Çok yumuşak kalemleri ise buzlu suda iki dakika bekletmeniz uygun kıvama gelmeleri için yeterlidir.

Gözlerinizi olduğundan daha büyük göstermek istiyorsanız alt ve üst kirpik diplerinize çok ince bir hat çekmeli ve bu çizgiyi gözün dış köşesinde birleştirmelisiniz.

Gözlerinizin çevresinde kırışıklar varsa gölgeli far uygulamalarından kaçının. Bu kırışıklarınızın daha da belirgin hale gelmesine sebep olur. Göz kapaklarınızda renklendirme yaparken parlak bir farı sadece kirpik diplerinize sürmeniz yeterli olacaktır.

Kirpiklerinizin ileri doğru uzanan oklar gibi göründüğünü düşünüyorsanız (Yani onları yeterince kıvrık bulmuyorsanız) maskaranızı sürmeden önce mutlaka bir kirpik kıvırıcı kullanarak onlara şekil verin. Bu şekil size çok yapay geliyorsa maskaranızı, fırçasını kirpik diplerine kuvvetlice bastırarak sürmeye başlayın ve kirpiğin ortalarına gelince baskıyı hafifletin. En uçlarında sadece minik dokunuşlar yeterli olacaktır. Bu teknik kirpiklerin uzun ve kalkık görünmesini sağlar.

Maskaranız yüzünüzde herhangi bir vere bulaştıysa kirlenen alanı temizlemek için öncelikle biraz suyla ıslatın, ardından bu bölgeyi bir peçeteyi tamponlayarak temizleyin.

Hiç yorum yok:

Blog Arşivi

Hakkımda

çok güzel bir kadın olmanın sırları bu sitede yeterkı 5 dakıka zaman ayırıp ziteyi incele A_dan Z_YE HERSEY BUR SİTEDE