29 Kasım 2007 Perşembe

GEÇMİŞTEKİ ÜNLÜ KİŞİLERİN GÜZELLİK FORMÜLLERİ

GEÇMİŞTEKİ ÜNLÜ KİŞİLERİN GÜZELLİK FORMÜLLERİ



Truva güzeli Helen 50'sine yaklaşırken bile 20 yaşında kadar genç görünürmüş. Juliette Recamir 60'ındayken, aşkına karşılık vermediği için intihara kalkışan genç 30 yaşındaydı.

Ninon de Lenclos'nun güzellik banyosu:

Ninon de Lenclos'un güzelliğine yaş verilmediği bilinir. Son ilişkisini kuruduğunda Ninon de Lenclos 80'ine merdiven dayamıştı ve zamanın kadınları tarafından hala kıskanılırdı.

Malzeme:

1 fincan kurutulmuş lavanta

1 fincan biberiye

1 fincan nane

1 fincan kekik

1 fincan kafur



Tüm bitkiler bir tülbent içinde bir kaba konur, üstüne kaynar su dökülür. 15 dakika bekletilir. Sonra hem torba, hem de elde edilen losyon sıcak suyla doldurulmuş banyoya aktarılır. İstenirse banyoya çam yaprakları (iğneleri), adaçayı veya pelesenk gibi keskin kokulu bitkiler de konulabilir. Bu banyoyu zaman zaman yapmak yararlıysa da, kesin bir sonuç almak için 1-2 ay süreyle haftada 1-2 defa uygulamalı.

Alba Düşesi'nin kırışıkları giderici maskı:

Alba Düşesi'nin yaşamı ve aşkları hakkında birbirinden ilginç öyküler anlatılır. Goya'nın yaptığı portrelerde düşesin güzelliğini kanıtlar. Alba Düşes'in notlarından elde edilen aşağıdaki reçete, daha çok bir gece maskıdır. Bu mask kırışıklıkları giderir, gevşemiş kasları ve gözenekleri sıkıştırır. İçinde şap ve yumurta akı oluşu bu maskın yağlı ciltlere uygun olduğunu gösterir.

Malzeme:

4 yumurta akı gülsuyu (üzerini örtecek kadar )

1 çorba kaşığı şap, toz halinde 1/2 çorba kaşığı badem yağı

Yumurta akları çırpılır ve ben-maride gülsuyu kaynatılır. Karıştırılarak badem yağı eklenir. Karışım bir macun kıvamını alıncaya kadar karıştırmaya devam edilir.



Marie -Antoinett'in yağlı cilt maskı:

Fransa Kralı XVI. Louis ile eşi Marie - Antoinette'in yaşamlarını giyotin altında yitirdikleri herkesçe bilinir. Ne var ki Marie - Anoinette'in yağlı cildine çare aradığını pek az kişi bilir. Kraliçe aşağıdaki reçeteyi uyguluyordu.

Malzeme:



1 fincan çiğ süt

1/2 çorba kaşığı limon suyu

1 çorba kaşığı konyak



Tüm malzeme hafif ateşte ısıtılır. Yüze sürülür, kuruması beklenir. Bu uygulama bir kaç kez tekrarlanır. Sonra yüz önce ılık, sonra da soğuk suyla çalkalanıp kurutulur. Gözenekleri sıkıştıran bir losyon sürülür.




İngiltere Kraliçesi Anne'in saçlara parlaklık veren formülü



Malzeme:

1/2 fincan saf zeytinyağı

1 fincan bal

2 çorba kaşığı limon suyu

Malzemeler bir kavanoza veya şişeye konup çalkalanır. 2-3 gün bekletilir. Saçlar yıkanacağı zaman karışım çalkalanır. Sonra saçlara tarakla yol açılarak karışım saç diplerine sürülür. Masaj yaparak yedirilir. Karışımın saçların her yanına yayılabilmesi için saçlar tarakla taranır ve başa bezden takke geçirilir.


Yarım saat bekledikten sonra saçlar şampuanla iki kez yıkanır. Saçların dibi iyice temizlendikten sonra son çalkalama suyuna biraz elma sirkesi katılır. Sarışınlar saçlarını limonlu suyla çalkalayabilirler. Bu yöntem ayda 1-2 kez uygulanırsa saçlardaki parlaklık hemen fark edilir.

Macar Kraliçsi Elizabeth'in "Budapeşte suyu" (banyo için):



Malzeme:

350 gr biberiye

30 gr rendelenmiş limon kabuğu

30 gr. rendelenmiş portakal kabuğu

30 gr. kuru nane (mümkünse kır nanesi)

30 gr. melisa yaprağı, kuru

2 fincan keskin gülsuyu

2 fincan saf ispirto (kokusuz)



Zamanında güzelliğiyle ün salan Macar Kraliçesi Elzabeth 70'indiyken 26 yaşında bir genç aşık olmuştu. Kraliçe güzelliğinin sırrını yaptığı banyolara koyduğu kolonyalara dayandığını söylerdi. Reçete ancak Kraliçenin ölümünden sonra ele geçmiştir. Budapeşte suyu diye ün salan bu kolonyayı yapmak o kadar kolaydır ki: Tüm malzeme bir kabın içinde (cam, payreks veya emaye) 3 hafta bekletilip süzülür. Banyo suyuna konur.

Georges Sand'in dirirlik verici banyosu:

Barones Aurore Dudevant, kocasını terk edip yazar Jules Sabdeau'yla yaşamaya başladıktan sonra adını Georges Sand'e çevirdi. Yaşamını çalışarak kazanan ve çocuklarını yetiştiren Gerges Sand, Şair Alfred de Musset ve besteci Choppen'le ilişkiler kurdu. Georges Sand güzel bir kadın değildi ama, çok güzel canlı bir cildi vardı ve bunu korumasını bildi. İşte Georges Sand'ın banyo formülü.


Malzeme:

100 gr. karbonat

250 gr. tuz

1 1/2 kilo bal

12 fincan süt

Tuz ve karbonat 4 fincan suda eritilip süt ve balla birlikte banyoya katılır. Tuz toksini ve ölü cildi yok eder; bal ve süt cildi yumuşatır; karbonat ise alkalileştirir. İstenirse karbonat kullanılmayabilir.

Not: Böyle bir banyo herkesin kesesine uygun olmayabilir. Daha ekonomik bir biçimi: Ölçüler kısıtlanarak karışımdan 1-2 fincan kadar yapılıp küçük bir havluyla bedene sürülebilir

Madame de Tallien'in çilek banyosu:

Tarihi biri daha. Ezilmiş çilek ve ahududuyla banyo yapan Madame de Tallien sonradan bedenini parfümlü sütle ovardı. (Bilindiği gibi, çilek cildi temizler ve serinletir, ayrıca hoş bir koku verir; süt ise cildi yumuşatır.)

Not: Böyle bir banyoyu bugün uygulamak olanaksız değilse de ekonomik olmasını isteyenler, bunun yerine yarım kilo çilek ezilerek küçük bir süngerle bedene sürülebilir.

Hiç yorum yok:

Blog Arşivi

Hakkımda

çok güzel bir kadın olmanın sırları bu sitede yeterkı 5 dakıka zaman ayırıp ziteyi incele A_dan Z_YE HERSEY BUR SİTEDE