29 Kasım 2007 Perşembe

Doğandan Gelen Güzellik

Pürüzsüz cilt, parlak saçlar, sağlam tırnaklar, yalnızca bir düş müdür? Hayır! Doğanın bize sunduğu biçimiyle kullanılan bitkiler, bitkisel yağlar ve öteki ürünlerle mutfakta hazırlanabilen hafif etkili bileşimlerle bedene sağlıklı ve göze hoş gelen bir görünüm kazandırılabilir. Genellikle kullanılan kozmetiklerin içerdiği kimyasal maddeler, yapay koku maddeleri ve bir çok katkı maddesi, sürekli kullanıldıklarında yararlı olmaktan ziyade zararlı olabilirler. Kimyasal maddelerle ve yapay koku maddeleriyle sürekli birlikteliğin duyarlı kişilerde ayrıca alerjilere yol açtığı da uzmanlarca kanıtlanan bir gerçektir. Tüm bunların yanı sıra, kimyasal kozmetikler çok pahalıdır da!

Avantajları çok fazla
* Cilt bakımında kullanmak istediğiniz malzemeleri kendiniz seçebilirsiniz.
* Renk, koku ve dayanıklılık bakımından, yapay madde kullanmanız gerekmez.
* Cilt dostu maddelerle cildin işlevlerini destekleyebilir ve cildin kendisini yenileyebilmesine yardımcı olabilirsiniz. Tüm bu faktörleri göz önünde bulunduran kadınlar gitgide artan bir ilgiyle, reçeteleri yüzyıllardır uygulanmakta olan doğal bakım preparatlarını kullanıyorlar. Dillere destan güzelliğini, bal, kısrak sütü, bitkisel esanslar ve yağlarla koruyan Kraliçe Kleopatra, bu konuda önemli bir örnek olarak görülebilir. Cilt, saç ve tırnaklar için kremler, losyonlar, maskeler ve temizlik losyonları hazırlamak isteyen kişinin bu iş için fazla zaman harcamasına da gerek yoktur. Kullanılacak malzemeler, eczaneden, bitkisel drog satıcılarından, sebze ve meyve satıcılarından satın alınabilinir. Bazı güzellik bitkileri ise bahçede veya balkonda bile yetiştirilebilir.

Gerekli malzemeler
Cilt bakımı ürünlerinin yapımında (örneğin kremlerde), bir taşıyıcı ve dolgu maddesi ve iyileştirici görevini üstlenen etken maddeler gerekmektedir. Doğal kozmetik ürünlerinin temel taşıyıcı maddeleri, katı yağlar ve balmumu(ve benzerleri), su, alkol ve bitkisel yağlardır.

Yağlar Ve Balmumu

Katı yağlar ve balmumu türevleri, preparatlara (özellikle kremlere) gerekli kıvamı kazandırırlar ve ayrıca cilde yarayışlı özelliklere sahiptirler. Doğa bize bu çeşitleri bitkisel ve hayvansal formlarda sunar:
* Balmumu: Bal peteklerinin eritilmesi yoluyla elde edilir. Kaliteli olmasına özen gösterilmelidir. Cildi pürüzlerden ve yağdan arındırır.
* Kakao yağı: Beyaz sarımtırak, oldukça katı, kırılabilir bir kütledir. Kremlerin yumuşaklığını ve cilt tarafından çabuk emilmesini sağlar.
* Lanolin: Koyun yününden kazanılır. Cildi iyileştirici ve koruyucu özelliktedir.
*Sıvılar: Kozmetikler su ve alkol içerirler. Doğal bakım ürünlerinin pek çoğunda ise bitki çayları yer alır.





Fazla kilolardan ve selüloitlerinden kurtulmak; cilt kırışıklıklarını engellemek ve daha güzel görünmek için doğal ve bitkisel yöntemleri tercih edenler, ciltlerini kozmetik ürünlerin içerdiği zararlı kimyasallardan da korumuş oluyorlar.

Hızla geçip giden zamanın etkilerini en aza indirerek, güzel ve sağlıklı bir cilde sahip olmak isteyen bayanların, doğal ve bitkisel güzellik ürünlerine ilgisi her geçen gün artıyor. Kozmetik ürünlerin, cep yakan fiyatları ve kimyasal karışım içeriklerinin beklenmeyen yan etkileri ortaya çıkarması gibi faktörler de, doğal güzellik yöntemlerinin popülaritesini artırıyor. Pürüzsüz bir cilde sahip olmak isteyen kadınların ilgisinden, bitkisel ilaçlar satan aktarlar da nasibini alıyor. Bitkisel ve doğal ürünler, selüloitten zayıflamaya, cilt kırışıklıklarından saç dökülmesine kadar bir- çok sorunun çözümünü kolaylaştırıyor. Güzelliği etkileyen önemli faktörlerden birini de beslenme alışkanlıkları oluşturuyor. Çünkü, vücudumuzun her bölgesinin farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı oluyor.

A' dan Z' ye Doğal Hazinelerden Faydalanın! Doğanın Enerjisini Bedeninizde ve Ruhunuzda Hissedin.



Birbirinden Güzel Çiçekler,Bitkiler,Meyveler ve Sebzelerin Şifalı Yöntemleri ile Yeniden Doğuş Mucizesini Yaşayın...

Gül Yağı: Her tür cilt tipi için uygundur. Nemlendirici olarak kullanılabilir. Yumuşatıcı ve rahatlatıcı etkiye sahiptir

Ayçiçeği yağı: Özellikle hassas ciltler için kullanılabilir. Nemlendirici ve besleyici özelliğe sahiptir.


Tatlı Badem Yağı: Tüm cilt tipleri için idealdir. Nemlendirici özelliğe sahiptir. Protein, vitamin ve mineraller açısından zengindir.

Biberiye Yağı: Ciltte derinlemesine temizlik sağlar ve mikrop kırıcı özelliğe sahiptir.

Buğday Yağı: Yıpranmış ciltleri besleyici özelliği vardır. E vitamini yönünden oldukça zenginolmakla beraber D vitamini, A vitamini, protein ve mineraller içerir.

Ardıç Yağı: Yağlı ciltlerin temizliğinde ve sivilcelerin giderilmesinde etkilidir.

Bergamot Yağı: Yağlı cilde sahip olanlar için idealdir. Hassas cilde sahip olanlara önerilmez.

Keten yağı : Cilt bakımında kullanılır. Cildi parlatıcı etkisi vardır.

Havuç Yağı: Bütün cilt tipleri için uygundur. Özellikle cilt temizliği için idealdir.

Jojoba Yağı: Tüm cilt tipleri için uygundur. A vitamini açısından zengindir.

Hindistancevizi Yağı: Cildi nemlendirir ve besler. Bütün cilt tiplerine uygundur

Avokado Yağı : Kuru ve pul pul olmuş ciltler için birebirdir. A vitamini, B vitamini, E vitamini ve D vitamini içerir.

Lavanta Yağı: Hassas ciltler besleyici olarak, yağlı ciltler sivilce tedavisinde kullanabilirler.

Limon Yağı: Yağlı cilde sahip olanlar sivilcelerin ve siyah noktaların tedavisinde kullanabilirler. Hassas cilde sahip olanlar seyrelterek kullanmalıdırlar.

Kayısı Çekirdeği Yağı: Tüm cilt tipleri için uygundur. Sivilcelerin tedavisinde ve cilt temizliğinde kullanılır. A vitamini ve mineraller yönünden zengindir. NOT:Kayısı yağı cilt için kullanılmaz. Cilt için kullanılacak yağ kayısı çekirdeği yağıdır.

Mandalina Yağı: Vücudumuzdaki çatlakların ve gevşemelerin tedavisinde faydalıdır.

Mısır Yağı : Tüm ciltler için uygundur.Fazla miktarda E vitamini içerdiğindencilt bakımında idealdir.

Nerolin Yağı : Günlük cilt bakımımızı yaparken nemlendirici olarak kullanabiliriz. Özellikle olgun kuru ve narin ciltler için idealdir.

Yasemin : Kuru ciltler için uygundur.

Papatya Yağı: Hassas ve kuru ciltler için idealdir. Yumuşatıcı ve rahatlatıcıdır. Ayrıca sivilcelerin giderilmesinde kullanılır.

Susam yağı : Cildi besleyici etkisi vardır.. E vitamini yönünden zengindir. Protein, mineral ve amino asitler içerir.

Portakal Yağı: Kuru ciltler için idealdir. Ayrıca kırışıklık için kullanılabilir. İyi bir cilt temizleyicidir.

Zeytinyağı : Cildi besleyici ve nemlendirici özelliği vardır

Hiç yorum yok:

Blog Arşivi

Hakkımda

çok güzel bir kadın olmanın sırları bu sitede yeterkı 5 dakıka zaman ayırıp ziteyi incele A_dan Z_YE HERSEY BUR SİTEDE