10 Aralık 2007 Pazartesi

Evde Pedikür Nasıl Yapılır?

Evde Pedikür Nasıl Yapılır?




Bu gün de sizlere evde nasıl pedikür yapılacağını yazıyorum. Manikür için söylediğim şeyler pedikür için de geçerli. Önce biraz zorlanıyorsunuz ama zaman içinde pratikleşiyorsunuz.

Gerekli Malzemeler:

. Kâğıt törpü
. İçine ayaklarınızı sığdırabileceğiniz plastik bir leğen
. Et makası
. Topuk törpüsü
. Kâğıt havlu
. Aseton
. Oje
. Pamuk
. Kolonya

Başlaman önce şunu belirtmeliyim ki pediküre başlamak için en uygun zaman banyo sonrasıdır. Çünkü o zaman topuğunuz iyice yumuşamış ve tırnaklarınız esnemiş olur. Şimdi pediküre başlayabiliriz :)

1. İlk başta ojeniz varsa onları temizleyin.
2. Ayaklarınızı ılık su ve bulaşık deterjanı veya sıvı sabun koyduğunuz leğene sokun. Ayaklarınızın ikisini aynı anda sokabilirsiniz. Topuklarınız iyice yumuşayana kadar bekleyin.
3.Tırnaklarınızı istediğiniz uzunlukta kesin ve törpüyle şekil verin.
4.Şimdi sıra tırnak etlerinizi temizlemede: Önce etlerinizi geriye doğru itin. Sonra et makasıyla etleri kesin ama bu aşamada etinizi derin kesmemeye ve kanatmamaya dikkat etmelisiniz.
5.Şimdi topuğunuzun ne ıslak ne de kuru olmasına dikkat edin ve topuk törpüsüyle topuklarınızı ovalamaya başlayın. Bittikten sonra topuklarınızın ne kadar yumuşak olduğuna sizde şaşıracaksınız.
6.Kolonyayla ayaklarınızdaki ve etlerinizdeki mikropları kırın.
7.Aynı işlemleri sırasıyla diğer ayağınıza da uygulayın.
8.Şimdi dilediğiniz renkteki ojeyi sürebilirsiniz. Oje sürmeye başlamadan önce parmaklarınızın arasına pamuk koyarak parmak mesafenizi açmanızı öneririm. Böylece tırnaklarınız birbirine değmeyecek ve ojeniz bozulmayacaktır. Ojeniz kuruyana kadar pamuklar kalabilir.
9.Son aşama olarak da aletlerinizi kolonyayla temizleyin

Hiç yorum yok:

Blog Arşivi

Hakkımda

çok güzel bir kadın olmanın sırları bu sitede yeterkı 5 dakıka zaman ayırıp ziteyi incele A_dan Z_YE HERSEY BUR SİTEDE